Driftwood

In het voorjaar van 2017 was ik als artist-in-residence voor bijna 7 weken in het Sitka centre for Art and Ecology in Orgeon. Mijn oorspronkelijke plan om mijn improvisatievaardigheden in oude stijl te verbeteren werd in een ander licht gezet door de opmerking: we verwachten helemaal niks van je, neem de tijd en kijk eens wat er gebeurt. This is a gift of time.

Ik begon te ‘spelen’ en experimenteren. Daar ontkiemden nieuwe ideeën.
Terug in Nederland luisterden mensen in mijn Zen meditatie groep soms naar mijn improvisaties en besloten dat ze een cd wilden, die door een aantal van hen ook daadwerkelijk gesponsord werd. Hun stille aandachtige aanwezigheid bij de opnamen was essentieel.
Margriet Oomen (bevriend beeldend kunstenaar) maakte tekeningen, geïnspireerd door de muziek voor deze cd. In de hoes zijn een aantal van deze tekening als losse leporello’s ingevouwen.

Eigen werk

Speciaal is dat het deze keer om mijn eigen werk gaat: stukken in oude stijl, nieuw materiaal in oude vormen en experimenten met nieuwe vormen. Geïnspireerd door oude muziek, de shakuhachi, beatboxen, minimal music, spelen met lego en de natuur van Oregon. Van alles dus. Nieuwsgierig? Beluister hier een fragment.

Zaterdag 8 februari 2020 om 16.00 uur In De Ruimte in Utrecht, Oudegracht aan de Werf 230 is de feestelijke presentatie van Driftwood. Margriet en ik tonen dan gezamenlijk ons nieuwste werk. Met uiteraard een hapje en drankje. Iedereen is van harte welkom, maar meld je wel even aan op de mail.

De cd Driftwood met de tekeningen van Margriet is dan verkrijgbaar voor € 25.
Je kunt de cd vanaf dan ook via deze website bestellen, dan komen er portokosten bij.

Ik hoop je te zien bij de feestelijke presentatie!