Musicus

Blokfluitiste Saskia Coolen koppelt haar uitgebreide ervaring in oude muziek aan haar liefde voor experiment en hedendaags repertoire. Haar concerten zijn uitnodigende gebeurtenissen waarbij ze het publiek graag betrekt. Zij weet  te verrassen en te raken met haar aanstekelijke spel. Jacob van Eyck’s 17e eeuwse deunen klinken even fris als moderne improvisaties. Met evenveel verve speelt ze de barokke taal van Telemann. Componisten die speciaal voor Saskia schrijven, ontmoeten in haar een levendig vertolkster.

“Haar intense muzikaliteit, altijd moeiteloos doorklinkend in elegant, licht en fantasierijk spel, is een blijvende inspiratie, net als haar gedurige zoeken naar nieuwe manieren om oude en nieuwe muziek te combineren.”

Willem Wander van Nieuwkerk, componist

Saskia speelt alsof er niets tussen haar en de muziek in staat, de instrumenten zijn een verlengstuk van haar zelf. Vanzelfsprekend en met zichtbaar plezier exploreert ze muzikale dimensies waarin ze alle mogelijke stemmingen oproept.
Virtuositeit overschaduwt nooit de essentie van haar verhaal; haar technisch kunnen opent enkel deuren naar muzikale bewegingsruimte en klankrijkdom.

De meer dan 50 cd-opnames van Saskia, spelend in diverse ensembles en bezettingen, geven een prachtige impressie van haar concertprogramma’s van de afgelopen 35 jaar.

CV

bekijk hier cv