Tournee in april 2016 ‘De blokfluit uit de slotgracht’

Soms vind je eeuwenoude schatten in de modder. In de slotgracht van Huize Dever werd een zeventiende-eeuwse sopranino-blokfluit gevonden die nog steeds bespeelbaar is. En soms duikt uit een museumdepot een vergeten instrument op, dat ineens van grote waarde blijkt te zijn, zoals de Terton-blokfluit die Saskia Coolen in Brielle vond. Met haar collega’s bespeelt […]

lees meer >

Music from Rembrandt’s age

Een korte tournee langs drie Turkse steden in het kader van het festival ‘Made in Holland’. Een programma met high-lights uit ons repertoire.

lees meer >

Geelvinck Wandelconcert in Amsterdam

Een wandelconcert in nieuwe opzet. Het publiek loopt onder begeleiding van acteurs van de ene locatie naar de andere. All concerten zijn in het Joodse kwartier van Amsterdam. Wij spelen uiteraard muziek in rechtstreekse relatie tot Rembrandt en een heuse 17e eeuwse Smouse suite!  

lees meer >

Beeldenstorm

Een muziektheater gemaakt op de kerk in Dordrecht. Muziek Peter-Jan Wagemans.

lees meer >

Beeldenstorm

lees meer >

Beeldenstorm

lees meer >

Beeldenstorm

lees meer >

Reis door de geschiedenis van het Nederlandse lied

Presentator Jaques Klöters voert het publiek mee langs hoogtepunten uit het Nederlandse liedrepertoire. Van Middeleeuwse liefdesliedjes tot modern cabaret met een echte cross-over band samen met Egon Kracht en Noortje Braat. Nu een middag en de bedoeling is dat dit uitgroeit tot een jaarlijks festival.

lees meer >

Beeldenstorm

Laatste voorstelling van deze muziektheatervoorstelling. De 16e eeuwse Nederlandse beeldenstorm wordt verbonden aan de huidige Syrische burgeroorlog en de vluchtelingen die dat conflict oplevert Muziek Peter-Jan Wagemans  

lees meer >

Gysbert Japicx

Afsluiting van het Gysbert Japicx-jaar. Camerata Trajectina voert een selectie van zijn ‘Lieten’ uit. Soms speelse, soms serieuze poezie, maar wel alles in het Oud-Fries!

lees meer >

Geelvinck Wandelconcert in Amersfoort

Dit wandelconcert door de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort heeft natuurlijk Kerstmuziek als thema. Camerata zingt op de plek natuurlijk Lutherse kerstmuziek en daarnaast Cantiones Natalitiae, kerstliedjes uit het 17e eeuwse Vlaanderen.

lees meer >